11.07.2020.

19:01

Foto:

Magazin

RIŽOTO SA BUNDEVOM! Kremasto jelo, spremljeno po RECEPTU SLAVNIH ITALIJANSKIH KUVARA!

SASTOJCI:

  • kašika maslinovog ulja
  • veća glavica crnog luka
  • 250 g pančete
  • šolja pirinča
  • 80 ml belog vina
  • četiri i po šolje bistre pileće supe
  • četvrt šolje pirea od bundeve
  • pola šolje parmezana
  • dve kašičice peršuna
  • so, biber

PRIPREMA:

U većem tiganju na zagreanom ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa dodati 100 grama slanine isečene na kockice.

Pržiti pet minuta, dodati pirinač, mešati još minut-dva, pa preliti vinom. Kad alkohol ispari, postepeno dodavati supu i kuvati uz mešanje na jakoj vatri dok pirinač ne upije svu tečnost.

Zatim dodati pire od bundeve, so, biber, peršun i parmezan, sve dobro sjediniti i kuvati još pet minuta. Preostalu slaninu odvojeno propržiti, dodati u rižoto i odmah poslužiti.