Magazin
IZNENAĐUJUĆE UKUSNO! Sočna pečena piletina sa breskvama!
Sastojci:
2-3 komada piletine (file s kožom, batak, karabatak)
pola šolje brašna
kašika soli
pola kašike mlevenog crnog bibera
2 kašike biljnog ulja
RIŽOTO SA BUNDEVOM! Kremasto jelo, spremljeno po RECEPTU SLAVNIH ITALIJANSKIH KUVARA!
(VIDEO) NJAM NJAM! Mafini sa borovnicama!
pola šolje soka od pomorandže
2 kašike meda
2 kašike sirćeta
kašika seckanog peršuna
400 g breskvi
naseckanih na kriške
5-6 čeri paradajza
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U širokoj plitkoj posudi pomešajte brašno, so i biber, uvaljajte piletinu i propržite je na zagrejanom ulju dok ne poprimi lepu, smeđu boju. Piletinu, seckane breskve i paradajz stavite u posudu za pečenje. U činiji pomešajte sok od pomorandže, med, sirće i seckani peršun. Sipajte smesu preko piletine, pokrijte posudu i pecite 45 minuta. Pet minuta pred kraj otklopite i zapecite.