12.07.2020.

11:00

Foto:

Magazin

IZNENAĐUJUĆE UKUSNO! Sočna pečena piletina sa breskvama!

Sastojci:

2-3 komada piletine (file s kožom, batak, karabatak)

pola šolje brašna

kašika soli

pola kašike mlevenog crnog bibera

2 kašike biljnog ulja

RIŽOTO SA BUNDEVOM! Kremasto jelo, spremljeno po RECEPTU SLAVNIH ITALIJANSKIH KUVARA!

(VIDEO) NJAM NJAM! Mafini sa borovnicama!

pola šolje soka od pomorandže 

2 kašike meda

2 kašike sirćeta

kašika seckanog peršuna

400 g breskvi

naseckanih na kriške

5-6 čeri paradajza

Informer

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U širokoj plitkoj posudi pomešajte brašno, so i biber, uvaljajte piletinu i propržite je na zagrejanom ulju dok ne poprimi lepu, smeđu boju. Piletinu, seckane breskve i paradajz stavite u posudu za pečenje. U činiji pomešajte sok od pomorandže, med, sirće i seckani peršun. Sipajte smesu preko piletine, pokrijte posudu i pecite 45 minuta. Pet minuta pred kraj otklopite i zapecite.