21.07.2020.

19:45

Foto:

Magazin

JELO ZA CELU PORODICU! Čorba sa karfiolom, krompirom i karijem! ZDRAVO I UKUSNO!

SASTOJCI:

  • glavica karfiola
  • tri srednja krompira
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • litar bistre pileće supe
  • šargarepa
  • veza peršuna
  • kašika karija
  • malo belog luka u prahu
  • so, biber

PRIPREMA:

Karfiol oprati, iseći na cvetove, staviti u šerpu, pa naliti supom. Dodati krompir isečen na kocke, šargarepu, kari, beli luk u prahu, so i biber, pa kuvati na umerenoj temperaturi oko sat vremena, uz dodavanje vode po potrebi.

Skloniti sa vatre, izvaditi deo povrća, a ostatak čorbe dobro izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom. Vratiti na vatru, dodati pavlaku, pa krčkati još pet minuta. Poslužiti dok je toplo.