Foto:
Magazin
BAVARSKE PERECE! Evo šta možete da napravite od kilogram brašna i malo kvasca, ODUŠEVIĆETE SE!
SASTOJCI:
- kilogram brašna
- 1,5 kesica suvog kvasca
- 500 ml mleka
- 50 g maslaca
- dve kašičice soli
- kašičica šećera
- žumance
- ZA KUVANJE:
- 50 g sode bikarbone
- litar vode
- malo soli
PRIPREMA:
Od brašna, kvasca, mleka, maslaca, soli, šećera i žumanceta zamesiti testo, pa ga ostaviti da odmara oko 30 minuta.
Od testa potom kidati komade, oblikovati ih u valjak, pa formirati perece. Ostaviti da odstoje pet minuta. U većoj šerpi zagrejati vodu do ključanja, pa skloniti sa vatre i dodati so i sodu bikarbonu.
Vratiti na ringlu, pa ubacivati po jednu perecu i kuvati po 20 sekundi sa obe strane. Vaditi na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim belancetom, posoliti, pa peći u rerni na 220 stepeni 30 minuta.