27.07.2020.

19:01

Foto:

Magazin

BAVARSKE PERECE! Evo šta možete da napravite od kilogram brašna i malo kvasca, ODUŠEVIĆETE SE!

SASTOJCI:

  • kilogram brašna
  • 1,5 kesica suvog kvasca
  • 500 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • dve kašičice soli
  • kašičica šećera
  • žumance
  • ZA KUVANJE:
  • 50 g sode bikarbone
  • litar vode
  • malo soli

PRIPREMA:

Od brašna, kvasca, mleka, maslaca, soli, šećera i žumanceta zamesiti testo, pa ga ostaviti da odmara oko 30 minuta.

Od testa potom kidati komade, oblikovati ih u valjak, pa formirati perece. Ostaviti da odstoje pet minuta. U većoj šerpi zagrejati vodu do ključanja, pa skloniti sa vatre i dodati so i sodu bikarbonu.

Vratiti na ringlu, pa ubacivati po jednu perecu i kuvati po 20 sekundi sa obe strane. Vaditi na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim belancetom, posoliti, pa peći u rerni na 220 stepeni 30 minuta.