03.08.2020.

16:32

Foto:

Magazin

NE PEČE SE, A BRZO SE SPREMA! Napravite kremastu poslasticu sa jafa keksom!

Osvežavajući kolač za koji vam ne treba rerna.

PRAVI MAĐARSKI GULAŠ! Specijalitet od JUNEĆEG MESA sa puno SAFTA - uz pire krompir ili pirinač (FOTO)

 

Sastojci:

- Jafa keks
- 620 ml slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- 18 g želatina
- 4 kašike vode
- 200 g krem sira
- 100 g tamne čokolade
- 50 g mlečne čokolade

Informer

Priprema:
Poređajte po dnu i sa strane okrugle tepsije jafa keks. U šerpu sipajte 400 ml slatke pavlake i kondezovano mleko, a zatim dodajte želatin koji ste pomešali sa vodom i promešajte. Kuvajte par minuta samo dok se želatin ne istopi, konstantno mešajući. Ostavite da se smesa hladi sat vremena. Umutite 100 ml slatke pavlake i krem sir i dodajte u ohlađenu smesu sa kondezovanim mlekom. Lepo promešajte. Zatim sipajte dobijenu smesu preko keksa. Čokoladu istopite sa 120 ml slatke pavlake i sipajte preko kolača. Sve ohladite 30 minuta.