07.08.2020.

18:51

Foto:

Magazin

SAVRŠENO KREMAST! Rižoto sa ćuretinom i parmezanom!

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 350 g ćurećeg filea
  • šolja pirinča
  • 100 ml belog vina
  • litar bistre pileće supe
  • komad maslaca
  • pola šolje parmezana
  • majčina dušica
  • so, biber

PRIPREMA:

U većem tiganjuu zagrejati ulje i maslac, pa kratko propržiti iseckan crni luk. Dodati potisnuti beli luk, mešati minut, pa ubaciti ćuretinu isečenu na komadiće. Pržiti dok ćuretina ne porumeni, dodati pirinač i mešati još minut-dva.

Preliti vinom, krčkati dok alkohol ne ispari, pa dodati kutlaču supe. Mešati dok tečnost ne ispari, pa naliti sa još malo supe. Postupak ponavljati dok pirinač ne upije svu tečnost.

Posoliti, pobiberiti i začiniti majčinom dušicom, posuti rendanim parmezanom, pa poslužiti.