05.08.2020.

20:50

Foto:

Magazin

SVI SMO JELI GALETE, ALI OVE SA TIKVICAMA NISTE PROBALI! Baš se brzo prave i jedino što je važno je da ih služite TOPLE!

SASTOJCI:

  • dve srednje tikvice
  • veće jaje
  • četvrt šolje mleka
  • četvrt šolje parmezana
  • pola šolje brašna
  • pola kašičice italijanske mešavine začina
  • maslinovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Tikvice oprati, očistiti i izrendati, pa posoliti i ostaviti da odstoje 20-30 minuta. Potom ih dobro ocediti od viška vode.

U adekvatnoj činiji umutiti jaje sa mlekom i parmezanom, pa dodati brašno prethodno pomešano sa italijanskim začinima.

Sjediniti, dodati oceđene tikvice, začiniti, pa od dobijene smese ispeći galete. Poslužiti dok je toplo.