Foto:
Magazin
FRANCUSKE PALAČINKE SU ODUVEK BILE HIT! A evo kako se prave, MEKANE SU I ZDRAVIJE OD AMERIČKIH!
SASTOJCI:
- šolja heljdinog brašna
- pola kašičice soli
- dva veća jajeta
- šolja i po mleka
- kašika maslaca
- malo ulja
ZA FIL:
- tanko sečena šunka
- rendani kačkavalj
- pet-šest jaja
- so, biber, peršun
PRIPREMA:
U činiju staviti brašno, so, jaja, mleko i maslac, pa dobro izmiksati, da se svi sastojci sjedine. Staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata, pa još malo izmiksati.
U međuvremenu u manjem tiganju na vrelom ulju pržiti jedno po jedno jaje „na oko“, pa vaditi na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti na toplom. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa kutlačom spuštati smesu za palačinke i peći minut-dva.
(VIDEO) MINI PICE NA PARČETU HLEBA! Doručak koji ćete odmah zavoleti
Okrenuti, sačekati 30 sekundi, pa odozgo narendati malo kačkavalja, spustiti parče tanko sečene šunke, preko nje staviti jedno jaje i preklopiti krajeve na unutra (sve četiri strane). Peći još minut. Postupak ponavljati dok ima materijala.
Informer