13.08.2020.

16:10

Foto:

Magazin

FRANCUSKE PALAČINKE SU ODUVEK BILE HIT! A evo kako se prave, MEKANE SU I ZDRAVIJE OD AMERIČKIH!

SASTOJCI:

  • šolja heljdinog brašna
  • pola kašičice soli
  • dva veća jajeta
  • šolja i po mleka
  • kašika maslaca
  • malo ulja

ZA FIL:

  • tanko sečena šunka
  • rendani kačkavalj
  • pet-šest jaja
  • so, biber, peršun

PRIPREMA:

U činiju staviti brašno, so, jaja, mleko i maslac, pa dobro izmiksati, da se svi sastojci sjedine. Staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata, pa još malo izmiksati.

U međuvremenu u manjem tiganju na vrelom ulju pržiti jedno po jedno jaje „na oko“, pa vaditi na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti na toplom. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa kutlačom spuštati smesu za palačinke i peći minut-dva.

(VIDEO) MINI PICE NA PARČETU HLEBA! Doručak koji ćete odmah zavoleti

Okrenuti, sačekati 30 sekundi, pa odozgo narendati malo kačkavalja, spustiti parče tanko sečene šunke, preko nje staviti jedno jaje i preklopiti krajeve na unutra (sve četiri strane). Peći još minut. Postupak ponavljati dok ima materijala.

Informer