Magazin
BRZO SE SPREMA, JOŠ BRŽE NESTAJE IZ TANJIRA! Heljda sa mesom i šargarepom (RECEPT)
SASTOJCI:
- 250 g heljde
- 300 g teletine (but ili plećka)
- veća šargarepa
- glavica crnog luka
- tri čena belog luka
- tri kašike ulja
- kašičica mlevene paprike
- so, biber, peršun
PRIPREMA:
U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti iseckan crni luk i šargarepu. Dodati beli luk, pržiti još minut, pa ubaciti meso isečeno na kocke.
Posoliti i pobiberiti, te mešati dok meso ne dobije lepu boju. Heljdu isprati pod mlazom hladne vode, dodati u tiganj, naliti vodom da ogrezne, pa smanjiti vatru i krčkati pola sata (po potrebi dolivati još vode).
Umešati mlevenu papriku i peršun, još malo posoliti i pobiberiti, pa poslužiti dok je toplo.