17.08.2020.

21:11

Foto:

Magazin

BRZO SE SPREMA, JOŠ BRŽE NESTAJE IZ TANJIRA! Heljda sa mesom i šargarepom (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 250 g heljde
  • 300 g teletine (but ili plećka)
  • veća šargarepa
  • glavica crnog luka
  • tri čena belog luka
  • tri kašike ulja
  • kašičica mlevene paprike
  • so, biber, peršun

PRIPREMA:

U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti iseckan crni luk i šargarepu. Dodati beli luk, pržiti još minut, pa ubaciti meso isečeno na kocke.

Posoliti i pobiberiti, te mešati dok meso ne dobije lepu boju. Heljdu isprati pod mlazom hladne vode, dodati u tiganj, naliti vodom da ogrezne, pa smanjiti vatru i krčkati pola sata (po potrebi dolivati još vode).

Umešati mlevenu papriku i peršun, još malo posoliti i pobiberiti, pa poslužiti dok je toplo.