06.09.2020.

10:04 >> 10:06

Foto:

Magazin

ISKORISTITE SEZONU! Zdrav doručak Džejmi Olivera sa jednom od NAJSLAĐIH VOĆKI!

Sastojci:

8 zrelih smokava

malo cimeta

4 kašike nezaslađenog soka od pomorandže

4 kašike meda

NAJSTARIJI RECEPT ZA PICU! Ovako se nekada pravila podloga za ovaj SPECIJALITET, UKUS JE NEODOLJIV!

VITAMINSKA BOMBA SA MEDOM! Ova kombinacija će vas SPASITI OD SVIH BOLJKI, JAČAJTE IMUNITET!

150 g kupina (opciono)

600 g grčkog jogurta

4 kašike granole (hrskavi musli)

2 kašike pistaća bez soli (ili nekih drugih orašastih plodova ili suvog voća)

Informer

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Prepolovite smokve i složite u obloženu posudu za pečenje, i to tako da isečena strana gleda prema gore. Napravite nadev od meda, cimeta i soka pomorandže i prelijte preko smokava. Pecite oko 15 minuta. Izvadite smokve, posipajte ih kupinama i sve zajedno vratite u rernu na 3 minuta. Jogurt rasporedite u 4 posude i dodajte smokve. Ukrasite pistaćima i granolom i prelijte sokom nastalim tokom pečenja.