• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mogujatosama

05.09.2020

16:17

VITAMINSKA BOMBA SA MEDOM! Ova kombinacija će vas SPASITI OD SVIH BOLJKI, JAČAJTE IMUNITET!

Ljubav

VITAMINSKA BOMBA SA MEDOM! Ova kombinacija će vas SPASITI OD SVIH BOLJKI, JAČAJTE IMUNITET!

Podeli vest

Obavezno probajte.

U nastavku pročitajte recept za "vitaminsku bombu" koja jača imunitet i štiti zdravlje.

Potrebni sastojci:

- 100 gr suvog grožđa 

- 150 gr oraha u jezgru

- 100 gr badema

- kora od dva limuna

- 100 gr suvih kajsija

- 100 gr suvih šljiva

- 250-300 gr meda

Foto: Public

Orašaste plodove možete kombinovati i sami, ništa nećete pokvariti, naprotiv, ako dodate lešnik, indijski ili brazilski orah - samo ćete dodati kalorije i snagu vašoj "vitaminskoj bombi".

POBEDITE DOSADNU ALERGIJU! Uz ovaj napitak od svega 5 SASTOJAKA ćete prodisati, a oči vas neće svrbeti!

PLAVI PATLIDŽAN JE VITAMINSKA BOMBA! Ovo povrće morate pod hitno da kupite, čuva VAŠE SRCE, ČISTI CREVA, poboljšava rad celog ORGANIZMA!

Orašati plodovi, tj. koštunjavo voće su neizbežne namirnice za dug i zdrav život. Šaka koštunjavog voća dnevno preventivno utiče na bolesti srca, antikancerogena je, pospešuje mršavljenje, odlična je u borbi protiv nesanice, i preporučuje se za bolju memoriju. A ovako pripremljeno sa medom, limunum i suvim voćem - pravi je izbor. 

Način pripreme

Sameljite u mašini za mlevenje mesa: suvo grožđe, orahe, bademe i limunovu koru. Možete koristiti i blender ukoliko imate neki veće snage, koji će uspeti sve sastojke da sjediti i usitni. U smesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samleli. Promiješajte. Zatim, dodajte suve šljive i suve kajsije. Njih takođe usitnite, ali posebno. Promiješajte. Na kraju dodajte med i opet promiješajte.

Foto: Shutterstock

Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana.

Za decu stariju od 3 godine — 1 kašičica dva puta dnevno, najbolje ujutru na prazan stomak i popodne između ručka i večere.

Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno

Teglu nije potrebno čuvati u frižideru, ali je poželjno da ne stoji baš na toplom mestu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija