11.09.2020.

18:12

Foto:

Magazin

MINI ČIZKEJK! Slatki i brzi kolačići - podloga je od MLEVENOG KEKSA, a u fil ide ovaj TAJNI SASTOJAK!

SASTOJCI:

Za podlogu:

120 g mlevenog keksa
40 g šećera
50 g putera (otopljenog)

Za dekoraciju:

100 g džema od jagoda
100 ml slatke pavlake
1/2 kašičice crvene boje za kolače

Za fil:

450 g krem sira
80 g kisele pavlake
100 g šećera u prahu
5 ml arome vanile (tajni sastojak)
2 jajeta

PRIPREMA:

Podloga: Zagrejati rernu na 160°C. Kalup za mafine obložiti papirnim ili silikonskim korpicama i ostaviti po strani. U manjoj posudi pomešati mleveni keks sa kristal šećerom, zatim dodati otopljeni maslac i mešati kašikom dok se svi sastojci ne sjedine. Ravnomerno rasporediti mešavinu maslaca i keksa u svih 12 kalupa (otprilike 1 i po supena kašika za svaku korpicu), potom blago poravnati i peći u prethodno zagrejanoj rerni 5 minuta. Izvaditi iz rerne i pripremiti fil.

Informer

Fil: Žicom umutiti krem sir sa kiselom pavlakom, dodati polovinu šećera u prahu i mešati, zatim dodati ostatak šećera i vanilin ekstrakt. Na samom kraju dodati jedno po jedno jaje i mešati dok masa ne postane kompaktna. Ravnomerno rasporediti fil u svih 12 korpica puneći do vrha. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 25 min u zavisnosti od jačine rerne. Izvaditi kalup iz rerne i ostaviti kolačiće u kalupu dok se potpuno ne ohlade (najmanje 1h). Korpice staviti u frižider na 3 h da se potpuno ohlade.

Džem od jagoda sipati u dresing vreću bez nastavka, samo odsecite dno vreće. Napraviti krug na sredini svakog kolačića tako da ivice ostanu prazne.

Umutiti slatku pavlaku, zatim je rasporediti u 3 jednake činijice. Pomešati crvenu gel boju sa slatkom pavlakom, napraviti 2 nijanse: crvenu i roze a u trećoj činiji ostaviti slatku pavlaku takvu kakva jeste. Rasporediti sve tri boje na parčetu plastične folije, zatim urolajte foliju, zatvorite levi i desni kraj pa desni kraj odsecite makazama.

Tako pripremljenu slatku pavlaku ubaciti u dresing vreću sa nastavkom i ukrasiti po želji.

Zapečeni mini čiz je spremam za goste.