14.09.2020.

23:10

Foto:

Magazin

SVI ZNAMO ZA RUSKU, A DA LI STE PROBALI ČEŠKU SALATU? U nju idu kisele jabuke, koje jelu daju poseban šmek!

SASTOJCI:

  • 1/2 kese mešavine za rusku salatu
  • 1 šaka seckane boranije
  • 2 kašike seckane tikvice
  • 200 g barenog seckanog pilećeg belog mesa
  • 2 kašike pečenog susama
  • 1 kiseli krastavčić
  • 1/2 sitno seckane kisele jabuke
  • 2 kašike pavlake
  • 150 g majoneza
  • malo soli
  • malo belog bibera

PRIPREMA:

U šerpicu staviti mešavinu za rusku salatu i seckanu boraniju. Malo posoliti, naliti vodu da ogrezne i staviti da se kuva.

Na pola kuvanja dodati sitno seckanu tikvicu. Promešati i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda i povrće bude kuvano.

Pileće belo meso obariti u slanoj vodi. Sitno iseckati. Susam proprziti uz stalno mešanje dok dobije zutu boju pa dodati piletini.

Kuvano povrće procediti, ostaviti da se malo prohladi i dodati piletini i susamu. Dodatu seckani krastavčić, seckanu jabuku i začine. Sve lepo izmešati.

Sipati majonez i pavlaku. Izmešati i ostaviti oko 30 minuta u frižideru da se ohladi.

Slatu služiti kao predjelo. Uživati u lepom i osvežavajućem ukusu salate!