16.09.2020.

10:58

Foto:

Magazin

GULAŠ SA PILETINOM! Ručak za DESETKU - idealno ide uz pire krompir koji možete preliti sočnom MOČOM! (FOTO)

Sastojci:

500 grama pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka (može mladi luk ili praziluk)
1 veća šargarepa
1 paškanat
3-4 čena belog luka
500 mililitara paradajz soka
Maslinovo ulje
Začini (so, biber, vegeta, mirodjija, lovor, peršun...)

Informer

Priprema:

Belo meso isecite na željene komade, obično na kocke srednje veličine. Ostalo povrće očistite pa iseckajte takodje na kockice, ili kolutove. Na malo maslinovog najpre prodinstajte luk, zatim dodajte ostalo povrće i meso. Dodajte 2 kašike vode, pa dinstajte uz povremeno mešanje, da se sve ravnomerno uprži.

Kada piletina porumeni, dodajte paradajz sok, pa dinstajte dalje na tihoj vatri. Ubrzo će da proključa, tada dodajte začine, promešajte, pa isključite ringlu. Ostavite da se ukrčka sve zajedno još par minuta, pa sklonite sa ringle i poslužite dok je toplo.