04.10.2020.

09:23

Foto:

Magazin

GOZBA bez mesa! BOLONJEZE sa patlidžanom, brzo, zdravo, NEODOLJIVO!

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

manja glavica crvenog luka

celer

2 šargarepe

so

sveže mleveni crni biber

3 čena belog luka

patlidžan srednje veličine

3-4 svežeg paradajza

2 kašike koncentrata paradajza

kašika osušenog bosiljka

četvrtina kašičice crvene paprike

pakovanje špageta

parmezan za posipanje 

Informer

Priprema:

Na zagrejano ulje dodajte crveni luk, celer i šargarepu isečenu na kockice. Posolite, a zatim kuvajte povremeno mešajući, dok povrće ne omekša, 6-8 minuta. Dodajte patlidžan i nastavite da kuvate dok patlidžan ne omekša. Dodajte paradajz i koncentrat paradajza. Kuvajte još dvadesetak minuta, a pred kraj dodajte beli luk (možete da ga narendate), bosiljak, biber i ostale začine po želji. Na kraju pomešajte sa gotovim špagetama i pospite parmezanom. Osim za testeninu, sos možete da iskoristite za pripremu lazanja.

Prijatno! 

Koje povrće čuva VAŠE SRCE, ČISTI CREVA, poboljšava rad celog ORGANIZMA pročitajte OVDE.

A TRADICIONALNI RECEPT ZA PINĐUR potražite OVDE