Foto:
Magazin
GOZBA bez mesa! BOLONJEZE sa patlidžanom, brzo, zdravo, NEODOLJIVO!
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
manja glavica crvenog luka
celer
2 šargarepe
so
sveže mleveni crni biber
3 čena belog luka
patlidžan srednje veličine
3-4 svežeg paradajza
2 kašike koncentrata paradajza
kašika osušenog bosiljka
četvrtina kašičice crvene paprike
pakovanje špageta
parmezan za posipanje
Informer
Priprema:
Na zagrejano ulje dodajte crveni luk, celer i šargarepu isečenu na kockice. Posolite, a zatim kuvajte povremeno mešajući, dok povrće ne omekša, 6-8 minuta. Dodajte patlidžan i nastavite da kuvate dok patlidžan ne omekša. Dodajte paradajz i koncentrat paradajza. Kuvajte još dvadesetak minuta, a pred kraj dodajte beli luk (možete da ga narendate), bosiljak, biber i ostale začine po želji. Na kraju pomešajte sa gotovim špagetama i pospite parmezanom. Osim za testeninu, sos možete da iskoristite za pripremu lazanja.
Prijatno!
Koje povrće čuva VAŠE SRCE, ČISTI CREVA, poboljšava rad celog ORGANIZMA pročitajte OVDE.
A TRADICIONALNI RECEPT ZA PINĐUR potražite OVDE.