Magazin
TORTA S BANANAMA! Ukusna poslastica, čiji ćete svaki zalogaj PAMTITI!
SASTOJCI:
- 40 kom keksa
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1.5 dl sok od narandže
- 6 kašike šećera
- 10 kašika šećer u prahu
- 1 kom margarina
- 4 veće banane
- 200 g krem šlag vanile
- 200 g keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 2.5 dl kisele vode
PRIPREMA:
Puding i šećer skuvati u 1 dl soka od narandže i ostaviti da se ohladi. Umutiti 1/2 margarina sa 5 kašika šećera u prahu i dodati ohlađen puding i dobro izmešati. Mleveni keks, orahe, 5 kašika šećera u prahu i margarin umutiti sa 1.5 dl soka od narandže.
Keks umakati u sok od narandže i ređati na tacnu, 4x5 kom. Na njega premazati pola fila od pudinga. Poređati banane u dva reda po dve, između njih rasporediti fil od keksa i oraha. Od gore naneti drugu polovinu fila od pudinga i po vrhu poredjati umoćen keks u sok. Umutiti krem šlag sa kiselom vodom i ukrasiti tortu po želji.
Ova torta može biti i posna ako se koristi posni šlag, a za mrsnu može se puding kuvati u mleku.