25.10.2020.

12:27 >> 12:28

Foto:

Magazin

Ručak za PRAVE sladokusce! PUNJENA muskatna BUNDEVA, jesenji SPECIJALITET!

Sastojci:

veća muskatna bundeva

250 g mesa po izboru

manja glavica crnog luka 

četvrtina struka praziluka

2 čena belog luka

šargarepa

2-3 šampinjona

mala ljuta papričica 

2 kašike peršuna 

začini po ukusu: biber, suvi začin, mlevena crvena paprika 

50 g pirinča

Informer

Priprema:

Bundevu isecite napola, očistite je od semenki i izvadite "meso". Posolite, pobiberite, prelijte s malo ulja i zapecite oko 15 minuta sa isečenom stranom nadole. Propržite seckani crni luk, dodajte praziluk, papričicu i šampinjone i ispržite ih. Dodajte krupno narendano "meso" bundeve i šargarepu i dinstajte dodajući po malo vode. Na kraju dodajte meso, propržite ga, dodajte pirinač, propržite i dodajte sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu. Zapečenu bundevu okrenite, napunite je smesom od mesa, sipajte vrlo malo vode na dno, pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Možete posuti sa malo rendanog sira i vratiti da se sir otopi.

Kako da napravite ZAPEČENU TESTETINU SA PILETINOM - nedeljni ručak za 20 MINUTA, čitajte OVDE

A kako da NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU - idealan ručak, čitajte OVDE