Magazin
Ručak za PRAVE sladokusce! PUNJENA muskatna BUNDEVA, jesenji SPECIJALITET!
Sastojci:
veća muskatna bundeva
250 g mesa po izboru
manja glavica crnog luka
četvrtina struka praziluka
2 čena belog luka
šargarepa
2-3 šampinjona
mala ljuta papričica
2 kašike peršuna
začini po ukusu: biber, suvi začin, mlevena crvena paprika
50 g pirinča
Priprema:
Bundevu isecite napola, očistite je od semenki i izvadite "meso". Posolite, pobiberite, prelijte s malo ulja i zapecite oko 15 minuta sa isečenom stranom nadole. Propržite seckani crni luk, dodajte praziluk, papričicu i šampinjone i ispržite ih. Dodajte krupno narendano "meso" bundeve i šargarepu i dinstajte dodajući po malo vode. Na kraju dodajte meso, propržite ga, dodajte pirinač, propržite i dodajte sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu. Zapečenu bundevu okrenite, napunite je smesom od mesa, sipajte vrlo malo vode na dno, pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Možete posuti sa malo rendanog sira i vratiti da se sir otopi.
Kako da napravite ZAPEČENU TESTETINU SA PILETINOM - nedeljni ručak za 20 MINUTA, čitajte OVDE.
A kako da NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU - idealan ručak, čitajte OVDE.