25.10.2020.

15:06

Foto:

Magazin

PIKANTNI juneći GULAŠ! Ajvar mu daje ODLIČAN UKUS, a vino SOČNOST!

Sastojci:

500 g junetine od buta
2 crna luka
150 g šargarepe
20 ml ulja
250 g seckanog paradajza
kašičica ljute paprike
1/2 kašike ajvara

čen belog luka
1/2 čili papričice
kašika koncentrata paradajza
1/2 kašike skrobnog brašna (gustina)
kašika peršuna
so i biber

8 dl crnog vina

Informer

Priprema:

Na ulju popržite junetinu naseckanu na kockice. Dodajte seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dinstajte 5 minuta, sklonite s vatre i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i znječeni beli luk. Vratite na vatru, dodajte seckani čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite. Dodajte 8 dl crnog vina i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Skrobno brašno razmutite u malo vode i dodajte u čorbu. Kratko prokuvajte, dodajte ajvar i pospite peršunom.

Prijatno!

Ručak za PRAVE sladokusce! Kako da napravite PUNJENU muskatnu BUNDEVU, jesenji SPECIJALITET, pročitajte OVDE

Kako da napravite ZAPEČENU TESTETINU SA PILETINOM - nedeljni ručak za 20 MINUTA, čitajte OVDE