26.10.2020.

14:44 >> 14:45

Foto:

Magazin

ZDRAVO i fino jelo! Patlidžan SA MESOM, PARMEZANOM i povrćem!

Sastojci:  

500 g patlidžana

180 g mešanog mlevenog mesa

160 g pirinča

100 g paradajza

50 g crvenog luka

30 g ili 2 kašike rendanog sira (parmezana)

40 g ili 3 kašike maslinovog ulja

1 dl soka od paradajza

jaje

2 čena belog luka

listići peršuna

so, biber

Informer

Priprema:

Patlidžan operite, prepolovite na pola, izdubite kašikom sredinu, kratko prokuvajte i ohladite. Deo koji ste izdubili kratko prokuvajte, ohladite i sitno iseckajte. Pomešajte ga sa sitno seckanim belim lukom i peršunom. Oljuštite dva paradajza, izvadite semenke i sitno iseckajte. Luk sitno iseckajte i kratko zapržite na ulju. U posebnoj posudi umutite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s belim lukom i peršunom, rendani sir, seckani paradajza, meso, so i biber. Dobro izmešajte i smesom napunite patlidžan. Složite ih u posudu, zalijte s malo soka od paradajza, pokrijte i dinstajte na laganoj vatri. Po potrebi zalivajte vodom. Poslužite uz kuvani pirinač.

Prijatno!

Zaštitite se od SVIH INFEKCIJA! O 7 lekova RUSKE NARODNE MEDICINE za jačanje IMUNITETA čitajte OVDE.

Da li ste i vi preplavljeni TOKSINIMA? O UPOZORAVAJUĆIM znakovima i najboljim namirnicama za DETOKS čitajte OVDE.