Magazin
ZDRAVO i fino jelo! Patlidžan SA MESOM, PARMEZANOM i povrćem!
Sastojci:
500 g patlidžana
180 g mešanog mlevenog mesa
160 g pirinča
100 g paradajza
50 g crvenog luka
30 g ili 2 kašike rendanog sira (parmezana)
40 g ili 3 kašike maslinovog ulja
1 dl soka od paradajza
jaje
2 čena belog luka
listići peršuna
so, biber
Priprema:
Patlidžan operite, prepolovite na pola, izdubite kašikom sredinu, kratko prokuvajte i ohladite. Deo koji ste izdubili kratko prokuvajte, ohladite i sitno iseckajte. Pomešajte ga sa sitno seckanim belim lukom i peršunom. Oljuštite dva paradajza, izvadite semenke i sitno iseckajte. Luk sitno iseckajte i kratko zapržite na ulju. U posebnoj posudi umutite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s belim lukom i peršunom, rendani sir, seckani paradajza, meso, so i biber. Dobro izmešajte i smesom napunite patlidžan. Složite ih u posudu, zalijte s malo soka od paradajza, pokrijte i dinstajte na laganoj vatri. Po potrebi zalivajte vodom. Poslužite uz kuvani pirinač.
Prijatno!
Zaštitite se od SVIH INFEKCIJA! O 7 lekova RUSKE NARODNE MEDICINE za jačanje IMUNITETA čitajte OVDE.
Da li ste i vi preplavljeni TOKSINIMA? O UPOZORAVAJUĆIM znakovima i najboljim namirnicama za DETOKS čitajte OVDE.