20.11.2020.

17:02

Foto:

Magazin

Rolat od palačinki i kajgane! Kalorična, ali veoma ukusna VEČERA! (RECEPT)

Za palačinke:

  • 100 g brašna
  • 1 jaje
  • na vrh noža soli
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl mleka
  • 0,5 dl vode
  • Za palačinku od jaja:
  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna
  • trunčica soli
  • Za fil:
  • 2 dl kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 1 kašika sušenog povrća

PRIPREMA:

Napraviti testo za palačinke umutiti jaje, dodati ulje i so i brašno, sve izmešati pa dodati mleko i vodu. Napraviti lepu masu bez grudvica. Ispeći palačinke na aparatu za palačinke. Umutiti dva jaja i polako dodati dve kašike brašna, umutiti da bude bez grudvica. Od te mase ispeći 1 palačinku kao kajganu.

Ostaviti da se malo prohlade, za to vreme pomešati kiselu pavlaku i krem sir. Uzeti tepciju i prvo staviti palačinku, premazati filom pa posuti sušenim povrćem, preko staviti palačinku od jaja, preko nje ponovo fil, preko fila ponovo palačinku i premazati ostatkom fila. Ostaviti jednu kašiku fila za premazivanje odozgo.

Uviti rolat od palačinki. Umotati u foliju i ostaviti da se ohladi. Ohladjen rolat premazati filom i posuti sa malo sušenog povrća.

Ostaviti još malo da povrće upije sok iz fila. Seći komade željene debljine i služiti.