24.11.2020.

20:30

Foto:

Magazin

KREMASTE TORTICE SA LEŠNICIMA! Uživaćete u svakom zalogaju - JEDNOSTAVAN RECEPT!

Kora:

200 g pečenih lešnika
100 g pečenih badema
20 svežih urmi
2 pomorandže
4 kašike kokosovog ulja
4 kašike kakaa

Fil:

500 ml mleka
2 pudinga od vanile
100 ml slatke pavlake
4 kašike meda

Preliv:

200 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade

PRIPREMA:

Prvo treba spremiti fil. 400ml mleka staviti u šerpu i prokuvati. Ostatak, 100ml, pomešati sa pudingom i medom. Kad mleko provri, zakuvati puding i ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom zajedno sa ohlađenim pudingom da se dobije fina kremasta smesa.

Koru pripremiti tako što se u secka ili multipraktik sipaju lešnici i babademi. Samleti, pa dodati otkoštene urme, kakao, sok od ceđenih narandži i otopljeno kokosovo ulje. Sve zajedno izblendirati. Dobije se kompaktna masa.

Uzeti kalup za mafine i u svako udubljenje staviti po jednu korpicu za pečenje mafina. Kašikom vaditi po malo smese za koru i utapkati kašikom ili prstima, po dnu svake korpice. Preko sipati fil.

Čokoladu i slatku pavlaku zagrejati i mešati dok se ne stvori glatka smesa. Prohladiti, pa sipati preko svake tortice.