13.12.2020.

22:20

Foto:

Magazin

BOSANSKA KALJA! Morate da probate ovo NAJLEPŠE JELO od kupusa! (RECEPT)

Sastojci:

500 g teletine ili jagnjetine (može sa kostima i bez)

glavica kupusa, malo ulja

glavica crnog luka

2-3 šargarepe

kašika ajvara

so, biber, suvi začin i malo mlevene paprike

Informer

Priprema:

Glavicu kupusa presecite na četiri dela, prelijte vodom, dobro posolite i stavite da se kuva. Kad voda provri, pustite da se kupus kuva oko 5-10 minuta. Za to vreme isecite meso na veće komade, pa propržite u tiganju uz dodatak začina. Meso izvadite iz tiganja, a na istoj masnoći propržite luk i šargarepu. Dodajte začine i ajvar, pa pržite oko pet minuta. Kupus izvadite iz slane vode i stavite u dublju posudu za pečenje, a vodu bacite. Preko kupusa rasporedite prženo povrće, preko povrća meso, pa zalijte sa vodom tako da namirnice budu do pola u vodi. Posudu poklopite i stavite da se peče na 250 stepeni dok kupus i meso ne budu gotovi.

Prijatno!

KISEO KUPUS sa SUVOM KOLENICOM i slaninom! Ručak za GURMANE, greje i čuva IMUNITET! (VIDEO)

(VIDEO) FLEKICE SA SVEŽIM KUPUSOM! Vrhunski obrok koji se BRZO PRAVI