Magazin
BOSANSKA KALJA! Morate da probate ovo NAJLEPŠE JELO od kupusa! (RECEPT)
Sastojci:
500 g teletine ili jagnjetine (može sa kostima i bez)
glavica kupusa, malo ulja
glavica crnog luka
2-3 šargarepe
kašika ajvara
so, biber, suvi začin i malo mlevene paprike
Priprema:
Glavicu kupusa presecite na četiri dela, prelijte vodom, dobro posolite i stavite da se kuva. Kad voda provri, pustite da se kupus kuva oko 5-10 minuta. Za to vreme isecite meso na veće komade, pa propržite u tiganju uz dodatak začina. Meso izvadite iz tiganja, a na istoj masnoći propržite luk i šargarepu. Dodajte začine i ajvar, pa pržite oko pet minuta. Kupus izvadite iz slane vode i stavite u dublju posudu za pečenje, a vodu bacite. Preko kupusa rasporedite prženo povrće, preko povrća meso, pa zalijte sa vodom tako da namirnice budu do pola u vodi. Posudu poklopite i stavite da se peče na 250 stepeni dok kupus i meso ne budu gotovi.
Prijatno!
KISEO KUPUS sa SUVOM KOLENICOM i slaninom! Ručak za GURMANE, greje i čuva IMUNITET! (VIDEO)
(VIDEO) FLEKICE SA SVEŽIM KUPUSOM! Vrhunski obrok koji se BRZO PRAVI