28.12.2020.

10:23

Foto:

Magazin

RECEPT ZA PRAVI PREBRANAC! Evo kako da NE ISPADNE SUV, u ovome je TRIK! Može biti POSAN I MRSAN

Sastojci

1 kg pasulja
3 veće glavice crnog luka
1 ljuta papričica (ko ne voli neka stavi običnu zelenu papriku)
2 praziluka
3-4 čena belog luka
2 lovorova lista
vegeta, so, biber po ukusu
prstohvat suve nane
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
ulje za prženje

Informer

Priprema

Skuvati pasulj, procediti od vode i ostaviti malo te vode da se prebranac nalije sa istom. Prvu vodu od pasulja baciti, naliti ponovo sa vodom i kuvati dok se ne skuva.

Sitno naseckati crni luk i pržiti ga dosta dugo na ulju, paziti da ne izgori, tom luku dodati, prazi luk (samo beli deo, koji ste prethodno dobro oprali, presekli na pola i nasekli na sitne komade) i njega upržite, dodati sitno isečenu papričicu, propržiti i dodati kroz presu istisnut beli luk svemu tome dodati kašiku brašna i kašiku aleve paprike, malo propržiti, dodati pasulj. Naliti sa vodom koju ste ostavili na stranu, samo da jedva pokrije pasulj, ko ne voli brašno i ne mora stavljati, dodati malo suve nane (to je da se stomak ne naduje i nemate gasove), lovorov list, pobiberiti i povegetiti po ukusu.

Prebranac pecite u zemljanoj posudi, tako je najukusniji, ako nemate pecite u čemu imate. Pazite da ga ne prepečete, onda bude suv.

Idealno ide uz belolučene paprike-