10.01.2021.

17:04

Foto:

Magazin

Topla ČOKOLADA na MEKSIČKI način! Napitak koji će RAZVEJATI ove HLADNE dane!

Sastrojci (za jednu osobu):

30 g tamne čokolade

šolja punomasnog mleka

2 kašike šećera ili meda

kašika nezaslađenog kakao praha

prstohvat soli

pola kašičice cimeta

prstohvat čili paprike

Informer

Priprema:

Pomešajte narendanu čokoladu, kakao i pola šolje mleka u metalnoj činiji. Uključite šporet na najnižu temperaturu. Tek onda stavite činiju na ringlu i mešajte lagano, sve dok se čokolada ne istopi u potpunosti. Zatim dodajte ostatak mleka i so. Mešajte, a zatim dodajte šećer. Nastavite sa mešanjem sve dok se smesa ne sjedini. Dodajte pola kašičice cimeta i prstohvat čili paprike. Za ceo postupak potrebno je oko 10 minuta, a vrhunski poslastičari smatraju da je kombinacija čili paprike i čokolade nepogrešiva.

Uživate!

ČORBA OD PAŠKANATA! Brza, ukusna i ZDRAVA! /RECEPT/

Ovo povrće je MELEM za ISPUCALE RUKE! Tu je kuhinji, ispred vas, a tajna je SVILENKASTE kože!