Magazin
PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ! Vojvođanski klasik za NEZABORAVO UŽIVANJE! /Recept/
Sastojci:
2 bataka sa karabatakom
700 g krompira
2 šargarepe
2 paprike
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašičice mlevene paprike
ulje
2 kašike brašna
šaka peršuna
so, biber i tucana paprika po ukusu
pileća kocka za supu
Priprema:
Propržite isečenu piletinu sa obe strane da lepo porumeni, dodajte šargarepu seckanu na kolutove, crni luk seckan na kockice i sitno seckan beli luk. Propržite još par minuta. Nalijte vodom da ogrezne, stavite 2 kašike mlevene paprike. Dodajte tucanu papriku i biber po ukusu, poklopite. Kada prokuva, stavite kocku za supu i ostavite da se kuva oko 30 minuta. Ubacite papriku sečenu na kocke i krompir sečen na četvrtine. Dolijte vode ukoliko je isparila. Ostavite paprikaš da se kuva dok krompir ne bude skuvan. U činijicu sipajte 150 ml vode, 2 kašike brašna, promešajte i stavite u paprikaš kada je krompir skuvan. Dodajte peršun i kuvajte još par minuta.
Prijatno!
GULAŠ sa TAJNIM SASTOJKOM! Savršeni mesni ručak! /RECEPT/
SUTLIJAŠ sa CIMETOM i suvim grožđem! Orijentalni DESERT odomaćen u srpskoj kuhinji! /RECEPT/