24.01.2021.

14:25

Foto:

Magazin

PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ! Vojvođanski klasik za NEZABORAVO UŽIVANJE! /Recept/

Sastojci:

2 bataka sa karabatakom

700 g krompira

2 šargarepe

2 paprike

Informer

Možete da koristite crvene ili zelene paprike

glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 kašičice mlevene paprike

ulje

2 kašike brašna

šaka peršuna

Informer

Peršun dodajte pred sam kraj kuvanja

so, biber i tucana paprika po ukusu

pileća kocka za supu

Priprema:

Propržite isečenu piletinu sa obe strane da lepo porumeni, dodajte šargarepu seckanu na kolutove, crni luk seckan na kockice i sitno seckan beli luk. Propržite još par minuta. Nalijte vodom da ogrezne, stavite 2 kašike mlevene paprike. Dodajte tucanu papriku i biber po ukusu, poklopite. Kada prokuva, stavite kocku za supu i ostavite da se kuva oko 30 minuta. Ubacite papriku sečenu na kocke i krompir sečen na četvrtine. Dolijte vode ukoliko je isparila. Ostavite paprikaš da se kuva dok krompir ne bude skuvan. U činijicu sipajte 150 ml vode, 2 kašike brašna, promešajte i stavite u paprikaš kada je krompir skuvan. Dodajte peršun i kuvajte još par minuta.

Prijatno!

GULAŠ sa TAJNIM SASTOJKOM! Savršeni mesni ručak! /RECEPT/

SUTLIJAŠ sa CIMETOM i suvim grožđem! Orijentalni DESERT odomaćen u srpskoj kuhinji! /RECEPT/