Magazin
Fine BOMBICE od crne ČOKOLADE, pomorandže i slatke PAVLAKE! Brzo su gotove!
Sastojci:
250 g crne čokolade
130 ml slatke pavlake
2 kašičice putera
kašičica kurkume
rendana kora pomorandže
Priprema:
Sipajte slatku pavlaku u šerpu pa je zagrejte gotovo do vrenja. Sklonite s vatre i u to ubacite kockice čokolade. Lagano mešajte dok se sasvim ne otopi i postane glatka. Tada dodajte puter, kurkumu i narendajte koru pomorandže ii dobro promešajte da se svi sastojci povežu.
Smesu zatim ostavite u frižideru nekih dva sata. Kad se stegne, kašičicom uzimajte pomalo smese i rukama oblikujte bombice. Po želji možete da ih uvaljate u mlevene ili usitnjene lešnike, orahe, bademe, u mrvice čokolade, a odlično se slažu i sa čokoladnom glazurom.
Uživajte!
SUTLIJAŠ sa CIMETOM i suvim grožđem! Orijentalni DESERT odomaćen u srpskoj kuhinji! /RECEPT/
BRZO, LAKO I UKUSNO - Napravite MEDENU PITU kao vrhunski kuvar! Ovaj recept je pravi izbor za vas!