25.01.2021.

20:40

Foto:

Magazin

ŠNENOKLE u predivnom KREMU OD VANILE! Slatkiš koji nas VRAĆA u DETINJSTVO! /RECEPT/

Sastojci:

5 jaja

150 g šećera

puna kašika brašna

prstohvat soli

1 l mleka

kesica vanil-šećera

Informer

Priprema:

Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i penasto umutite u svetlu masu. Dodajte kašiku brašna i sve sjedinite, pa ostavite sa strane. Belancima dodajte prstohvat soli, pa ih umutite u čvrst sneg. U mleko dodajte vanil-šećer i stavite na šporet da proključa. Kad proključa, sklonite šerpu sa šporeta i stavljajte kašikom sneg od belanaca u mleko. Vratite posudu na šporet, toliko da mleko opet proključa. Čim proključa, brzo okrećite šnenokle i nakon samo nekoliko sekundi na drugoj strani vadite ih ili u dublju posudu ili u pojedinačne činijice. Nastavite isti postupak dok ne skuvate sve šnenokle. Ulupana žumanca sa šećerom prelijte vrelim mlekom u kome su se kuvale šnenokle, dobro promešajte, pa vratite na šporet. Kuvajte uz mešanje 2-3 minuta dok masa ne počne da se zgušnjava. Vrelim vanil-prelivom prelijte šnenokle. Služite rashlađeno.

Uživajte!

Slane KORPICE punjene SPANAĆEM i sirom! Savršene za doručak, užinu ili VEČERU! /VIDEO/

Čorbast GRAŠAK PO STARINSKI, sa suvim REBRIMA! Ko mu može ODOLETI? /RECEPT/