Foto:
Magazin
ŠNENOKLE u predivnom KREMU OD VANILE! Slatkiš koji nas VRAĆA u DETINJSTVO! /RECEPT/
Sastojci:
5 jaja
150 g šećera
puna kašika brašna
prstohvat soli
1 l mleka
kesica vanil-šećera
Informer
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i penasto umutite u svetlu masu. Dodajte kašiku brašna i sve sjedinite, pa ostavite sa strane. Belancima dodajte prstohvat soli, pa ih umutite u čvrst sneg. U mleko dodajte vanil-šećer i stavite na šporet da proključa. Kad proključa, sklonite šerpu sa šporeta i stavljajte kašikom sneg od belanaca u mleko. Vratite posudu na šporet, toliko da mleko opet proključa. Čim proključa, brzo okrećite šnenokle i nakon samo nekoliko sekundi na drugoj strani vadite ih ili u dublju posudu ili u pojedinačne činijice. Nastavite isti postupak dok ne skuvate sve šnenokle. Ulupana žumanca sa šećerom prelijte vrelim mlekom u kome su se kuvale šnenokle, dobro promešajte, pa vratite na šporet. Kuvajte uz mešanje 2-3 minuta dok masa ne počne da se zgušnjava. Vrelim vanil-prelivom prelijte šnenokle. Služite rashlađeno.
Uživajte!
Slane KORPICE punjene SPANAĆEM i sirom! Savršene za doručak, užinu ili VEČERU! /VIDEO/
Čorbast GRAŠAK PO STARINSKI, sa suvim REBRIMA! Ko mu može ODOLETI? /RECEPT/