Foto:
Magazin
LAZANJE sa SPANAĆEM i 4 VRSTE SIRA! Ručak kome ne možete ODOLETI! /Recept/
Sastojci:
500 g listova za lazanje
500 g spanaća (opran, očišćen i osušen)
700 g rikota sira
500 g mocarele
200 g gorgonzole
100 g parmezana
Informer
3 jajeta
crni luk
2 čena belog luka
ulje
pola kašičice muskatnog oraščića
so i biber
Za bešamel sos:
1.2 l mleka
60 g putera
60 g brašna
kašika blagog senfa
so i biber
Informer
Priprema:
Za bešamel, kuvati brašno u zagrejanom puteru dok ne porumeni. Postepeno dodati mleko i mešati dok se sos blago ne zgusne. Začiniti senfom, solju i biberom. Prodinstati fino naseckani crni i beli luk. Preliti spanać kipućom vodom, ostaviti da se ohladi pod hladnom tekućom vodom i dobro ocediti, gnječeći ga rukama. Sitno iseckati. Pomešati spanać sa narendanim parmezanom, smrvljenom gorgonzolom i rikotom. Dodati prženi luk, jaja, muskatni oraščić, so i biber. Kašikom izvaditi malo bešamel sosa, na dno pleha. Staviti jedan sloj listova lazanje odozgo. Preliti bešamel sosom, poprskati delom smese od spanaća i složiti kriške mocarele. Ponoviti postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na kraju staviti još jedan sloj listova za lazanje, bešamela i mocarele. Peći 40 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!