31.01.2021.

10:56

Foto:

Magazin

LAZANJE sa SPANAĆEM i 4 VRSTE SIRA! Ručak kome ne možete ODOLETI! /Recept/

Sastojci:

500 g listova za lazanje

500 g spanaća (opran, očišćen i osušen)

700 g rikota sira

500 g mocarele

200 g gorgonzole

100 g parmezana

Informer

3 jajeta

crni luk

2 čena belog luka

ulje

pola kašičice muskatnog oraščića

so i biber

Za bešamel sos:

1.2 l mleka

60 g putera

60 g brašna

kašika blagog senfa

so i biber

Informer

Priprema:

Za bešamel, kuvati brašno u zagrejanom puteru dok ne porumeni. Postepeno dodati mleko i mešati dok se sos blago ne zgusne. Začiniti senfom, solju i biberom. Prodinstati fino naseckani crni i beli luk. Preliti spanać kipućom vodom, ostaviti da se ohladi pod hladnom tekućom vodom i dobro ocediti, gnječeći ga rukama. Sitno iseckati. Pomešati spanać sa narendanim parmezanom, smrvljenom gorgonzolom i rikotom. Dodati prženi luk, jaja, muskatni oraščić, so i biber. Kašikom izvaditi malo bešamel sosa, na dno pleha. Staviti jedan sloj listova lazanje odozgo. Preliti bešamel sosom, poprskati delom smese od spanaća i složiti kriške mocarele. Ponoviti postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na kraju staviti još jedan sloj listova za lazanje, bešamela i mocarele. Peći 40 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!