24.02.2021.

14:43

Foto:

Magazin

ELVIS PRISLI JE 6 MESECI JEO SAMO OVO JELO! A mi vam otkrivamo TAJNI RECEPT KRALJA ROKA!

Voleo je dobru šniclu, pire krompir, prženu piletinu, testeninu sa sirom. 

Sve na čemu je odrastao bilo mu je drago. Sve osim ribe.

- Njen miris nije mogao da podnese - objašnjava Endži. 

Jedan od obroka na koji se "navukao" bio je rolat od mesa sa pire krompirom, prenosi Mirror. Prema rečima njegove bivše supruge, toliko je voleo ovo jelo da ga je jeo svaki dan za večeru tokom šest meseci. 

Često je Elvis bio opsednut određenom hranom, pa bi je jeo dok mu ne dosadi, ali rolat od mesa mu je bila favorit. Obožavao je da u ishranu ubaci sendviče sa slaninom i senfom, prženi maslac od kikirikija, kuvanu slaninu i grašak. Od slatkiša je najviše voleo čokoladnu tortu, a za užinu bi najradije pojao bananu sa slaninom, što mnogima zvuči nezamislivo. 

Mi vam otkrivamo recept za Elvisov rolat od mesa:

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa po izboru
  • 2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 sirovo jaje i 4 tvrdo kuvana i oljuštena jaja
  • so i biber
  • naseckani peršun
  • 3 kašike izrendanog tvrdog sira
  • 3 kašike prezli

PRIPREMA:

Obe vrste luka iseći veoma sitno, i zajedno sa ostalim sastojcima pomešati u kompaktnu smesu. Začiniti po želji. Možete dodati listiće bosiljka ili timijana.

Razviti smesu debljine dva centimetra, na nju položiti tvrdo kuvana jaja, pa oblikovati u štrudlu.

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, a rernu upalite na 180 stepeni. Mesnu štrudlu pecite oko sat vremena, a po želji je možete prelivati i pivom za lepši ukus. Kao prilog služi se klasično krompir pire.

Informer