24.02.2021.

15:51

Foto:

Magazin

OBLANDE SA KEKSOM! Starinski recept koji će vas oboriti s' nogu!

Sastojci:

250 g margarina
2 čaše od 200 ml ( 2 dl) šećera
2 čaše od 180 ml ( 1,8 dl) kisele pavlake
300 g mlevenog keksa
1 veliko pakovanje oblandi

Informer

Oblande svi volimo

Priprema:

U jednu šerpu naseckati margarin pa dodati šećer i staviti na vatru da se sve zajedno otopi. Zatim dodati kiselu pavlaku pa mešati da se i ona otopi i sjedini sa ostatkom mase. Skloniti sa vatre pa umešati keks.

Pripremiti veću tacnu, oblande i mazati hrapavu stranu. Mažete i ne štedite, da svi kvadratići budu popunjeni, pa malo i preko njih. Utrošiti sve listove i fil pa prekriti krpom ili celofanom i blago opteretiti, da se listovi samo zalepe.

Ni tu ne preterujte, da fil ne bi cureo. Ostaviti da se stegne.