DOMAĆE KROFNE! Mekše i SAVRŠENIJE NISTE nikada PROBALI!

Shutterstock

07:55 Recepti 0

recepti.com | 24. 02. 2021.

DOMAĆE KROFNE! Mekše i SAVRŠENIJE NISTE nikada PROBALI!

Donosimo vam recept za testo koje će razveseliti celu porodicu

Sastojci:

1 kg brašna (tip 400 meko)

600 ml mleka
1 pakovanje kvasca (50 g)
3 ravne kašike masti (ili zejtina)
4 ravne kašike šećera
1 kašičica soli
2 kašičice šećera za kvasac
2 žumanca

Pixabay

Domaće krofne

Priprema: 

U mlako mleko (600 ml) izdrobite kvasac, stavite 2 kašičice šećera i ostavite da nadođe.
Za to vreme, u većoj vanglici, umutite 2 žumanca, dodajte mast ili ulje, šećer, so pa na kraju dodajte i nadošli kvasac.
Sve umešajte pa postepeno dodajite brašno i mutite.
Zamesite testo srednje mekoće (važno da se ne lepi za ruke i radnu površinu).
Zatim umešeno testo ostavite da odmori 20-30 minuta.
Posle 30-ak minuta testo ponovo malo premesite bez dodavanja brašna i rastanjite na debljinu manju od 1 cm (od prilike 7-8 mm).
Čašom vadite krofne, pa ostavite da odstoje sa svake strane po 5 minuta. Za to vreme zagrejte ulje na umerenoj temperaturi.
Pre prženja krofne još malo blago rastanjite oklagijom i ostavite da malo odmore.
Kada se krofne stavljaju u ulje bitno je da ona strana koja je bila na stolu sada bude gore.

Gotove krofne uvaljatjte u prah šećer i poslužiti tople.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.