01.03.2021.

13:13 >> 13:14

Foto:

Magazin

POHOVANI OSLIĆ sa TARTAR SOSOM! Sjana ideja za PORODIČNI ručak! /RECEPT/

Sastojci:

0,5 kg fileta bele ribe (oslić, tolstolobik, iverak...),

so, biber

ulje za prženje

jaje

šolja hlebnih mrvica

Za tartar sos:

pola šolje majoneza

2 kašike sitno iseckanih kiselih krastavčića

2 kašike sveže mirođije sitno iseckane

1-2 kašike svežeg vlašca sitno iseckanog

kašika kapara sitno iseckanog

kašičica limunovog soka

malo bibera

Informer

Priprema:

Najpre spremite sos: sitno iseckajte začinsko bilje, kapar i krastavčiće. To sve pomešajte sa majonezom, sokom od limuna i biberom i stavite u frižider. Izvadite filete ribe i papirnatim ubrusom pokušajte da uklonite višak vode, posebno ako je riba bila zamrznuta. Isecite filete na manje komade, posolite i pobiberite. U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, ali ne previše, manje od 1 cm visine. Umočite file ribe u umućeno jaje, a zatim ga obložite prezlama i stavite da se prži. Kad file dobije rumenu braon boju, što znači oko 4 minuta prženja, ukupno, izvadite ga iz ulja i položite na papirnati ubrus. Služite odmah uz tartar sos i bareni krompir.

Prijatno!

SAVRŠEN PREDLOG ZA DORUČAK! Napravite neodoljivu PICA PITU - HRSKAVA I PUNA NADEVA!

DUŽI ŽIVOT UZ RIBU! Od ČORBE do SALATE - 4 specijaliteta iz MORSKIH dubina! /RECEPTI/