Foto:
Magazin
POHOVANI OSLIĆ sa TARTAR SOSOM! Sjana ideja za PORODIČNI ručak! /RECEPT/
Sastojci:
0,5 kg fileta bele ribe (oslić, tolstolobik, iverak...),
so, biber
ulje za prženje
jaje
šolja hlebnih mrvica
Za tartar sos:
pola šolje majoneza
2 kašike sitno iseckanih kiselih krastavčića
2 kašike sveže mirođije sitno iseckane
1-2 kašike svežeg vlašca sitno iseckanog
kašika kapara sitno iseckanog
kašičica limunovog soka
malo bibera
Informer
Priprema:
Najpre spremite sos: sitno iseckajte začinsko bilje, kapar i krastavčiće. To sve pomešajte sa majonezom, sokom od limuna i biberom i stavite u frižider. Izvadite filete ribe i papirnatim ubrusom pokušajte da uklonite višak vode, posebno ako je riba bila zamrznuta. Isecite filete na manje komade, posolite i pobiberite. U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, ali ne previše, manje od 1 cm visine. Umočite file ribe u umućeno jaje, a zatim ga obložite prezlama i stavite da se prži. Kad file dobije rumenu braon boju, što znači oko 4 minuta prženja, ukupno, izvadite ga iz ulja i položite na papirnati ubrus. Služite odmah uz tartar sos i bareni krompir.
Prijatno!
SAVRŠEN PREDLOG ZA DORUČAK! Napravite neodoljivu PICA PITU - HRSKAVA I PUNA NADEVA!
DUŽI ŽIVOT UZ RIBU! Od ČORBE do SALATE - 4 specijaliteta iz MORSKIH dubina! /RECEPTI/