02.03.2021.

20:20

Foto:

Magazin

GIBANICA SA SIROM I PAVLAKOM! Savršena večera za celu porodicu!

Potrebno je:

pakovanje kora
400g sitnog sira
3 jaja
4 pune kašike pavlake
400-500ml mleka
50ml vode sa 2-3 kašike ulja

Informer

Gibanica je odličan izbor za večeru

Priprema:

1. Rernu uključite da se greje na 200 stepeni.

2. Pleh dobro nauljite, pa jednu koru stavite na dno. Poprskajte je mešavinom vode i ulja, pa stavite još jednu koru na koju ćete staviti sir. “Pobacajte” ga ravnomerno po celoj površini. Zatim ponovo kora, poprskajte mešavinom vode i ulja, još jedna kora, pa sir. I sve tako dokle imate materijala. Poslednjom korom “ušuškajte” celu gibanicu prstima uz ivice.

3. U činiji umutite jaja, dodajte im pavlaku, sjedinite, pa dodajte mleko. Ako vam sir nije slan ovde dodajte soli.

4. Gibanicu isecite nožem na komade po želji, pa ravnomerno prelijte mešavinom od jaja, pavlake i mleka. Možda će vam se učiniti da je to previše tečnosti, medjutim gibanica treba da “pliva” u tečnosti. Viljuškom razdvajajte komade da bi tečnost svuda dospela.

5. Pecite gibanicu na 170 stepeni sat vremena. Pratite redovno, pa po potrebi smanjite temperaturu.

6. Služite uz jogurt i uživajte!