Magazin
RECEPT ZA NAJBOLJE SLATKE MAFINE! Zdrava verzija popularne POSLASTICE - Dok se okrenete, biće gotovi!
SASTOJCI:
- šolja ovsenih pahuljica
- šolja mleka
- šolja brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice sode bikarbone
- kašičica praška za pecivo
- kašičica mlevenog cimeta
- pola šolje smeđeg šećera
- veće jaje
- četvrt šolje ulja
- kašičica ekstrakta vanile
- dve kruške
PRIPREMA:
U većoj posudi pomešati ovsene pahuljice i mleko, pa ostaviti da odstoji 15 minuta. U drugoj činiji sjediniti brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. U posudu sa mlekom i pahuljicama dodati jaje, šećer i vanilu, a zatim i smesu od brašna. Na kraju umešati kruške isečene na kockice, izliti u podmazane kalupe za mafine i peći u rerni na 200 stepeni 12-15 minuta.