03.03.2021.

11:19

Foto:

Magazin

RECEPT ZA NAJBOLJE SLATKE MAFINE! Zdrava verzija popularne POSLASTICE - Dok se okrenete, biće gotovi!

SASTOJCI:

  • šolja ovsenih pahuljica
  • šolja mleka
  • šolja brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice sode bikarbone
  • kašičica praška za pecivo
  • kašičica mlevenog cimeta
  • pola šolje smeđeg šećera
  • veće jaje
  • četvrt šolje ulja
  • kašičica ekstrakta vanile
  • dve kruške

PRIPREMA:

U većoj posudi pomešati ovsene pahuljice i mleko, pa ostaviti da odstoji 15 minuta. U drugoj činiji sjediniti brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. U posudu sa mlekom i pahuljicama dodati jaje, šećer i vanilu, a zatim i smesu od brašna. Na kraju umešati kruške isečene na kockice, izliti u podmazane kalupe za mafine i peći u rerni na 200 stepeni 12-15 minuta.