21.03.2021.

11:58 >> 12:00

Foto:

Magazin

Ovo JOŠ niste PROBALI! RIBLJI ĐUVEČ, idealan nedeljni RUČAK! /RECEPT/

Sastojci:

1 kg rečne ili morske ribe po izboru (oslić je solidan izbor)

2 glavice crnog luka

300 g pirinča

crvena i zelena paprika

2 šargarepe

2 paradajza

2 dl soka od paradajza

2 dl maslinovog ulja

2 čena belog luka

so, biber

Informer

Priprema:

U posudi koja će vam kasnije poslužiti i za rernu propržite seckani crni i beli luk, dodajte seckanu šargarepu, potom papriku, pa paradajz. U omekšalo povrće sipajte pirinač i dinstajte dok ne postane staklast. Sipajte sok od paradajza, začinite i nalivajte toplom vodom. Odnos pirinča i tople vode je jedan prema tri. Kada je skoro gotov, stavite komade ribe, lepo rasporedite, i sve stavite u rernu koju ste ugrejali na 180 stepeni oko pola sata.

Napomena: povrće možete dodavati i menjati po želji i ukusu.

Prijatno!

EVO ZAŠTO JE RIBA NEZAMENLJIVA NAMIRNICA! Ovo se dešava u telu ako je ne jedete redovno!

Šta spremate za VEČERU? KARI OD BUNDEVE, sjajno POSNO jelo! /RECEPT/