Magazin
Ovo JOŠ niste PROBALI! RIBLJI ĐUVEČ, idealan nedeljni RUČAK! /RECEPT/
Sastojci:
1 kg rečne ili morske ribe po izboru (oslić je solidan izbor)
2 glavice crnog luka
300 g pirinča
crvena i zelena paprika
2 šargarepe
2 paradajza
2 dl soka od paradajza
2 dl maslinovog ulja
2 čena belog luka
so, biber
Priprema:
U posudi koja će vam kasnije poslužiti i za rernu propržite seckani crni i beli luk, dodajte seckanu šargarepu, potom papriku, pa paradajz. U omekšalo povrće sipajte pirinač i dinstajte dok ne postane staklast. Sipajte sok od paradajza, začinite i nalivajte toplom vodom. Odnos pirinča i tople vode je jedan prema tri. Kada je skoro gotov, stavite komade ribe, lepo rasporedite, i sve stavite u rernu koju ste ugrejali na 180 stepeni oko pola sata.
Napomena: povrće možete dodavati i menjati po želji i ukusu.
Prijatno!
EVO ZAŠTO JE RIBA NEZAMENLJIVA NAMIRNICA! Ovo se dešava u telu ako je ne jedete redovno!
Šta spremate za VEČERU? KARI OD BUNDEVE, sjajno POSNO jelo! /RECEPT/