Magazin
ČORBA od TIKVICA sa MIROĐIJOM i kiselim mlekom! Sjajna LAGANA VEČERA! /RECEPT/
Sastojci:
2 veze mladog luka, beli deo
2 tikvice, oko 700 g
50 g putera
kašika brašna
1-1, 5 l vode
kašičica soli
kašičica celerove soli
trećina kašičice bibera
na vrh noža belog luka u prahu
na vrh noža muskatnog oraha
2 žumanca
1 dl kiselog mleka
veza mirođije
Priprema:
Beli deo mladog luka iseckati, tikvice oguliti, izvaditi im sredinu i sačuvati, a ostalo iseckati na kockice. Na masti izdinstati luk i sredinu tikvica sa kašičicom soli dok ne omekšaju. Dodati punu kašiku brašna i propržiti zajedno. Naliti vodom, promešati. Kad provri dodati seckane tikvice, kuvati na tihoj vatri, polupoklopljeno, dok tikvice ne postanu skroz meke. Začiniti - dodati kašičicu celerove soli, trećinu kašičice bibera, malo belog luka u prahu, malo muskatnog oraha, ili iskombinovati začine prema svom ukusu. Skloniti sa vatre, pa umešati kiselo mleko razmućeno sa dva žumanceta i jednu vezu sitno seckane mirođije. Služiti sa kiselim mlekom ili pavlakom i prepečenim hlebom i sve posuti biberom.
Prijatno!
TOPE SE u ustima! VANILICE sa KISELOM PAVLAKOM, po starom srpskom RECEPTU!
Šta kuvate danas? SARMICE od ZELJA sa SUVIM REBRIMA, prste da poližete! /RECEPT/