04.04.2021.

19:07

Foto:

Magazin

ČORBA od TIKVICA sa MIROĐIJOM i kiselim mlekom! Sjajna LAGANA VEČERA! /RECEPT/

Sastojci:

2 veze mladog luka, beli deo

2 tikvice, oko 700 g

50 g putera

kašika brašna

1-1, 5 l vode

kašičica soli

kašičica celerove soli

trećina kašičice bibera

na vrh noža belog luka u prahu

na vrh noža muskatnog oraha

2 žumanca

1 dl kiselog mleka

veza mirođije

Informer

Priprema:

Beli deo mladog luka iseckati, tikvice oguliti, izvaditi im sredinu i sačuvati, a ostalo iseckati na kockice. Na masti izdinstati luk i sredinu tikvica sa kašičicom soli dok ne omekšaju. Dodati punu kašiku brašna i propržiti zajedno. Naliti vodom, promešati. Kad provri dodati seckane tikvice, kuvati na tihoj vatri, polupoklopljeno, dok tikvice ne postanu skroz meke. Začiniti - dodati kašičicu celerove soli, trećinu kašičice bibera, malo belog luka u prahu, malo muskatnog oraha, ili iskombinovati začine prema svom ukusu. Skloniti sa vatre, pa umešati kiselo mleko razmućeno sa dva žumanceta i jednu vezu sitno seckane mirođije. Služiti sa kiselim mlekom ili pavlakom i prepečenim hlebom i sve posuti biberom.

Prijatno!

TOPE SE u ustima! VANILICE sa KISELOM PAVLAKOM, po starom srpskom RECEPTU!

Šta kuvate danas? SARMICE od ZELJA sa SUVIM REBRIMA, prste da poližete! /RECEPT/