05.04.2021.

18:26

Foto:

Magazin

Probajte MALO DRUGAČIJI PIRE! Grašak sa BELIM LUKOM i MIROĐIJOM! /Recept/

Sastojci:

450 g graška, smrznutog

4 plus 4 kašike mleka (može i malo više)

60 g putera

2 kašike maslinovog ulja

puna kašika brašna

veći čen belog luka, sitno seckan

sveža mirođija, sitno seckana

so, biber

Informer

Priprema:

Skuvajte grašak. Ocedite ga i grublje usitnite uz dodatak oko 4 kašike mleka u secku, štapnim mikserom ili u multipraktiku, da bude delimično pasiran. Kratko propržite beli luk na puteru i ulju, dodajte kašiku brašna i pržite mešajući dok pena ne počne da se stvara po površini, oko tridesetak sekundi. Sklonite sa vatre, dodajte pire od graška, 4 kašike mleka, i mirođiju. Vratite na vatru i energično mešajte oko petnaestak sekundi. Posolite i pobiberite po ukusu i servirajte odmah.

Prijatno!

KISELA PILEĆA ČORBA sa limunom! KREPI i leči DUŠU i telo! /RECEPT/

BOGOVSKI ručak iz rerne! SVINJSKI KARE sa jabukama! /RECEPT/