Magazin
Probajte MALO DRUGAČIJI PIRE! Grašak sa BELIM LUKOM i MIROĐIJOM! /Recept/
Sastojci:
450 g graška, smrznutog
4 plus 4 kašike mleka (može i malo više)
60 g putera
2 kašike maslinovog ulja
puna kašika brašna
veći čen belog luka, sitno seckan
sveža mirođija, sitno seckana
so, biber
Priprema:
Skuvajte grašak. Ocedite ga i grublje usitnite uz dodatak oko 4 kašike mleka u secku, štapnim mikserom ili u multipraktiku, da bude delimično pasiran. Kratko propržite beli luk na puteru i ulju, dodajte kašiku brašna i pržite mešajući dok pena ne počne da se stvara po površini, oko tridesetak sekundi. Sklonite sa vatre, dodajte pire od graška, 4 kašike mleka, i mirođiju. Vratite na vatru i energično mešajte oko petnaestak sekundi. Posolite i pobiberite po ukusu i servirajte odmah.
Prijatno!
KISELA PILEĆA ČORBA sa limunom! KREPI i leči DUŠU i telo! /RECEPT/
BOGOVSKI ručak iz rerne! SVINJSKI KARE sa jabukama! /RECEPT/