11.04.2021.

11:14

Foto:

Magazin

SAVRŠEN UKUS PROLEĆA: Božanstvena ČORBA od ROTKVICA! /Recept/

Sastojci: 2 male cvekle zajedno sa listovima, 3 kašike limunovog soka, šolja plus dve trećine šolje vode ili bujona od povrća, 750 ml grčkog jogurta (može i/ili kefir), 3-4 kašičice mirođije sitno iseckane, 4 kašičice vlašca sitno iseckanog, 10 rotkvica grubo narendanih, krastavac dužine 15 cm, oljušten, grubo narendan, čen belog luka zgnječen, morska so i biber po ukusu.

Informer

Priprema: Oljuštite cveklu i krupno je narendajte. Zeleno lišće i stabljike sitno iseckajte. Sve stavite u veliki lonac, dodajte vodu ili povrtni bujon, limunov sok, poklopite i pustite da proključa. Dinstajte 5 minuta, a zatim sklonite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se smesa ohladi dodajte preostale sastojke, začinite po ukusu i temeljno promešajte. Stavite u frižider najmanje 30 minuta (do 4 sata) pre služenja. Servirajte uz tvrdo kuvana jaja po želji.

Prijatno!

POPULARNA, A ŠTEDLJIVA POSLASTICA! Napravite PUDING od starog HLEBA! /RECEPT/

SA SPANAĆEM, ŠAMPINJONIMA, ČVARCIMA... Ukusne i dekorativne PROJICE za DOBRO JUTRO! /Recepti/