SA SPANAĆEM, ŠAMPINJONIMA, ČVARCIMA... Ukusne i dekorativne PROJICE za DOBRO JUTRO! /Recepti/

Shutterstock

08:14 Recepti 0

novosti.rs/informer.rs | 11. 04. 2021.

SA SPANAĆEM, ŠAMPINJONIMA, ČVARCIMA... Ukusne i dekorativne PROJICE za DOBRO JUTRO! /Recepti/

Napravite: projice sa brokolijem, šampinjonima, čvarcima, spanaćem...

Sa brokolijem

Potrebno je:

3 jajeta, malo soli

500 ml jogurta

100 ml ulja

150 g pšeničnog brašna

150 g kukuruznog brašna

kesica praška za pecivo

200 g sira

glavica brokolija

Brokoli očistite, operite i obarite 5 minuta u ključaloj posoljenoj vodi. Ohladite ga i isecite na sitne komade. Umutite jaja, dodajte malo soli, zatim jogurt, ulje, kukuruzno i pšenično brašno i prašak za pecivo. Izmešajte, dodajte sir, pa promešajte kašikom. Sipajte smesu u modlu za projice, pa u svaku ubacite komadić brokolija. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pixabay

Sa čvarcima

Potrebno je:

300 g kukuruznog brašna

200 ml mleka

2 jajeta

300 g sitnih ili mlevenih čvaraka

2 kašike masti

so

prašak za pecivo

Zamesite mekše testo od mleka, jaja, mlevenih čvaraka, masti, malo soli, praška za pecivo i belog kukuruznog brašna. Sipajte u nauljene kalupe i pecite.

Shutterstock

Posne sa šampinjonima

Potrebno je:

po čaša heljdinog, kukuruznog i pšeničnog brašna

čaša griza

prašak za pecivo

4 šoljice kisele vode

7-8 šampinjona

praziluk

malo bibera

kašika biljnog začina

Propržite praziluk i iseckane šampinjone, dodajte začin i biber. Posebno umutite kukuruzno i pšenično brašno, griz i pecivo sa kiselom vodom, pa dodajte ohlađene šampinjone. Pecite na 220-250 stepeni oko 15-20 minuta.

Shutterstock

Sa spanaćem

Potrebno je:

3 jajeta

3 šoljice pšeničnog brašna

3 šoljice kukuruznog brašna

2 šoljice ulja

3 šoljice kisele vode

1/2 kesice praška za pecivo

čaša kisele pavlake

kašičica soli

400 g spanaća

Mikserom umutite jaja, pa dodajte kiselu vodu, ulje i so. Pšenično i kukuruzno brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Spojite brašno s jajima i dodajte pavlaku. Kad masa postane ujednačena, u nju ubacite skuvan i izblendiran ili sitno iseckan spanać. Kalupe nauljite i pobrašnjavite, sipajte pripremljenu masu i pecite na 220 stepeni 25 minuta. Proju možete da poslužite i toplu i hladnu, uz kiselo mleko, sir, kajmak ili jogurt.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Čokoladne oblande GOTOVE za samo DESET minuta!

HRSKAVA PITA SA SIROM! Doručak iz snova, a još ako dodate čašu JOGURTA... /VIDEO/



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.