Magazin
TALJATELE sa pestom od SPANAĆA i GRAŠKOM! Brza, lagana večera ili ručak! /RECEPT/
Sastojci:
2 šolje bebi-spanaća
šolja bosiljka ili bosiljka
2 velika čena belog luka
četvrtina šolje badema ili oraha
2 kašike maslinovog ulja
pakovanje taljatela ili neke druge testenine
7 stabljika špargle (opciono)
šolja obarenog graška
pola šolje sušenog paradajza (opciono)
parmezan
malo peršuna za ukrašavanje
Priprema:
U secka ili blender stavite bosiljak, beli luk, bebi spanać, bademe, maslinovo ulje i malo vode po potrebi. Začinite solju i biberom. U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Naseckajte špargle na sitne komade, dodajte u tiganj sa malo maslinovog ulja i kratko ih propržite. Dodajte grašak i pripremljeni pesto. Dodajte kuvanu testeninu, pomešajte i pospite sušenim paradajzom, parmezanom i listićima peršuna.
Prijatno!
U sve se MEŠA i to s RAZLOGOM! Napravite savršen TARTAR SOS za dva minuta! /RECEPT/
Da li ste probali TABULE? LIBANSKA SALATA od peršuna i bulgura! /RECEPT/