Magazin
Šta kuvate danas? PIKANTNI BUT u MARINADI sa jednim TAJNIM SASTOJKOM! /Recept/
Sastojci:
1 kg svinjetine od buta
125 ml jake espreso kafe
125 ml balzamiko sirćeta
125 g meda
250 g kečapa
2 kašičice senfa
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice kakaoa
kašičica mlevenog čilija
kašičica vorčester sosa
Priprema:
U manjem tiganju debelog dna pomešajte sve sastojke i sipajte kašiku vode. Kuvajte na jakoj vatri, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se kuva još 15-20 minuta. Sklonite sa šporeta da se ohladi. Marinadom dobro natopite meso, najmanje dva sata, a najbolje preko noći. Uključite rernu na najjače, pa zapecite meso na 15 minuta, okrenite ga, pokrijte folijom i pecite naredna dva sata na 180 stepeni. Ponovo pojačajte temperaturu na najjače, otklopite meso i zapecite ga još jednom na 15 minuta. Poslužite uz mlade krompiriće (ili drugo povrće po izboru) i sezonsku salatu.
Prijatno!
RECEPT ZA SOČNU TURSKU BAKLAVU! Napravite UKUSNU omiljenu poslasticu NA DRUGAČIJI NAČIN!
NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED! Lepši od kupovnog!