16.05.2021.

13:33

Foto:

Magazin

Šta kuvate danas? PIKANTNI BUT u MARINADI sa jednim TAJNIM SASTOJKOM! /Recept/

Sastojci:

1 kg svinjetine od buta

125 ml jake espreso kafe

125 ml balzamiko sirćeta

125 g meda

250 g kečapa

2 kašičice senfa

2 kašičice mlevenog kumina

2 kašičice kakaoa

kašičica mlevenog čilija

kašičica vorčester sosa

Informer

Priprema:

U manjem tiganju debelog dna pomešajte sve sastojke i sipajte kašiku vode. Kuvajte na jakoj vatri, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se kuva još 15-20 minuta. Sklonite sa šporeta da se ohladi. Marinadom dobro natopite meso, najmanje dva sata, a najbolje preko noći. Uključite rernu na najjače, pa zapecite meso na 15 minuta, okrenite ga, pokrijte folijom i pecite naredna dva sata na 180 stepeni. Ponovo pojačajte temperaturu na najjače, otklopite meso i zapecite ga još jednom na 15 minuta. Poslužite uz mlade krompiriće (ili drugo povrće po izboru) i sezonsku salatu.

Prijatno!

RECEPT ZA SOČNU TURSKU BAKLAVU! Napravite UKUSNU omiljenu poslasticu NA DRUGAČIJI NAČIN!

NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED! Lepši od kupovnog!