Foto:
Magazin
Zasladite se na KRALJEVSKI NAČIN! Neodoljiva ČOKOLADANA TORTA sa JAGODAMA! /Recept/
Sastojci:
Za kore (za kalup prečnika 25-26 cm):
250 g putera
150 g tamne čokolade
Informer
2 jaja
200 g šećera
kašika ekstrakta vanile
100 g kisele pavlake
300 g brašna
kašičica sode bikarbone
150 ml mleka
Za fil:
500 ml slatke pavlake
6 kašika šećera u prahu
Plus 500 g jagoda
Informer
Priprema:
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Puter i čokoladu otopite na pari. Penasto umutite jaja i šećer, dodajte aromu vanile i kiselu pavlaku. U posebnoj činiji pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa dodajte u šećer i jaja. Dodajte mleko i promešajte mikserom. Dodajte otopljenu čokoladu i puter, pa sve lagano promešajte. Smesu stavite u kalup i pecite 40 minuta. Ohladite pre stavljanja fila i jagoda. Slatkoj pavlaci dodajte šećer, pa umutite u šlag. Stavite ga u frižider i za to vreme očistite i isecite jagode. Nekoliko celih ostavite za ukras. Kore isecite na tri dela, pa svaku premažite šlagom na koji treba staviti jagode i tako redom. Poslednju koru ukrasite šlagom i celim jagodama.
* Napomena: ako želite čokoladnu glazuru rastopite 100 g mlečne čokolade, dodajte 2 kašike kisele pavlake i prelijte preko poslednje kore, pa ukrasite jagodama.
Prijatno!
KROFNE BEZ KVASCA SA JOGURTOM! Novi omiljeni recept za čuveno sprsko testo
BRZI KOLAČ SA PUDINGOM! Deca će ga obožavati! /VIDEO/