16.05.2021.

14:51

Foto:

Magazin

Zasladite se na KRALJEVSKI NAČIN! Neodoljiva ČOKOLADANA TORTA sa JAGODAMA! /Recept/

Sastojci:

Za kore (za kalup prečnika 25-26 cm):

250 g putera

150 g tamne čokolade

Informer

2 jaja

200 g šećera

kašika ekstrakta vanile

100 g kisele pavlake

300 g brašna

kašičica sode bikarbone

150 ml mleka

Za fil:

500 ml slatke pavlake

6 kašika šećera u prahu

Plus 500 g jagoda

Informer

Priprema:

Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Puter i čokoladu otopite na pari. Penasto umutite jaja i šećer, dodajte aromu vanile i kiselu pavlaku. U posebnoj činiji pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa dodajte u šećer i jaja. Dodajte mleko i promešajte mikserom. Dodajte otopljenu čokoladu i puter, pa sve lagano promešajte. Smesu stavite u kalup i pecite 40 minuta. Ohladite pre stavljanja fila i jagoda. Slatkoj pavlaci dodajte šećer, pa umutite u šlag. Stavite ga u frižider i za to vreme očistite i isecite jagode. Nekoliko celih ostavite za ukras. Kore isecite na tri dela, pa svaku premažite šlagom na koji treba staviti jagode i tako redom. Poslednju koru ukrasite šlagom i celim jagodama.
* Napomena: ako želite čokoladnu glazuru rastopite 100 g mlečne čokolade, dodajte 2 kašike kisele pavlake i prelijte preko poslednje kore, pa ukrasite jagodama.

Prijatno!

KROFNE BEZ KVASCA SA JOGURTOM! Novi omiljeni recept za čuveno sprsko testo

BRZI KOLAČ SA PUDINGOM! Deca će ga obožavati! /VIDEO/