• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: silvanaskitchen

14.05.2021

18:37

BRZI KOLAČ SA PUDINGOM! Deca će ga obožavati! /VIDEO/

Recepti

BRZI KOLAČ SA PUDINGOM! Deca će ga obožavati! /VIDEO/

Podeli vest

Ovaj kolač je idealan i za neka slavlja, ali i kada želite da se zasladite posle ručka

Sastojci:

Za koru:

4 jajeta
1 vanilin šećer
200 g šećera
100 ml ulja
190 g brašna
2 kašike kakao praha
2 kašičice praška za pecivo

Za fil:

2 jajeta
200 g šećera
1 puding od vanile
3 kašike brašna
600 ml mleka
200 ml slatke pavlake
150 g margarina

Za glazuru:

200 g čokolade
60 g margarina
50 ml mleka

Foto: printscreen/youtube/silvana's kitchen

Priprema kolača

Priprema:

Za fil: Umutite jaja, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim dodajte puding od vanile i brašno, pa sve sjedinite. Umešajte mleko, ponovo umutite, pa prebacite u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne. Prekrijte streč folijom i ostavite da se hladi. Umutite margarin i dodajte postepeno puding i nastavite da mutite. Posebno umutite slatku pavlaku. Na kraju umešajte umućenu slatku pavlaku, pa opet sve izmutite da se lepo izjednači.

Za koru: Umutite jaja, dodajte vanilin šećer i šećer, sjedinite, pa dodajte i ulje. Sve lepo izjednačite mikserom, pa dodajte prosejano brašna, kakao i prašak za pecivo. Sjedinite mikserom, pa izlijte u četvrtasti pleh i pecite 20 minuta na 180°C.

Pečeno testo ohladite, pa presecite po dužini tako da se dobiju dve tanje kore. Donju koru natopite sa malo mleka, namažite polovinom fila, pa preklopite drugom korom. Nju takođe natopite sa malo mlakog mleka, pa nanesite ostatak fila i lepo poravnajte. Ostavite u frižider na sat vremena.

Otopite čokoladu, margarin i mleko, pa ovom glazurom prelijte ohlađen kolač. Ostavite cele noći u frižideru.



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jooooj zlo

pre 3 godine

Ne hranite nikoga OVAKVIM POMIJAMA! Kao da lično ubadate svojoj deci i unucima doze INSULINA jer će sa ovakvim gadostima SIGURNO postati teški dijabetičari i bolesnici! Ispecite prave kolače lenčuge jedne!!!!!

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set