27.05.2021.

10:55

Foto:

Magazin

GOTOVA ZA 15 MINUTA! Najlepša sladoled torta sa jagodama!

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 160 g kisele pavlake
  • 10 g vanilin šećera
  • 50-100 g šećera u prahu (po vašem ukusu)
  • 300 g jagoda
  • 210 g piškota
  • 1 plazma (ili 1 piškota više)

Dekoracija:

  • Jagode
  • Malo fila

Priprema :

Umutite 500 ml slatke pavlake sa vanilin šećerom i šećerom. Kada se slatka pavlaka, malo zgusne dodajte kiselu pavlaku i jagode, mikserom mutite još minut, a onda spatulom još malo promešajte. Od dobijene smese odvojte malo za dekoraciju, a ostatak podelite na 2 dela.

Na dno kalupa poređate piškote koji ste prehodno umočili u mleko. (Kalup 24 cm), preko stavite 1/2 fila, piškote pa opet drugu polovinu fila sa jagodom. Tortu ostavite u frižideru najmanje 30 minuta. Dekorisite sa jagodama i ostatkom fila.