12.06.2021.

19:50

Foto:

Magazin

KAKO DA NE UNIŠTITE VITAMINE U BROKOLIJU PRILIKOM SPREMANJA? Evo rešenja!

Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je i za brokoli važno kako ćemo ga čuvati, da bi ostao svež i u dobrom stanju kada treba da se konzumira.

Evo i nekih ideja kako da ga pravilno čuvamo, a i kako da spremino naš omiljeni brokoli.

Čuvanje je veoma važno, osim što će sačuvati ukus, nego i sve vitamine koje se nalaze u njemu. Najviše vidljivih znakova, koji pokazuju nepravilno čuvanje, postaju očigledni kada koren brokolija počne da žuti.

Informer

Kvalitetan i svež brokoli se prepoznaje po tamnozelenoj boji

Još jedan vidljiv znak nepravilnog čuvanja je kada sama unutrašnjost počne da se suši ili kada povrće počne da truli. U ovom stanju se ne preporučuje da ga kupujete, zato što je već izgubio vredne vitamine i proslo je dosta vremena od kada je ubran.

Kvalitetan i svež brokoli se prepoznaje po tamnozelenoj i svežoj boji. Da bi ostao u tom stanju, on se mora čuvati na hladnom mestu nakod branja. Može se držati u frižideru na oko 0 stepeni.