Magazin
KAKO DA NE UNIŠTITE VITAMINE U BROKOLIJU PRILIKOM SPREMANJA? Evo rešenja!
Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je i za brokoli važno kako ćemo ga čuvati, da bi ostao svež i u dobrom stanju kada treba da se konzumira.
Evo i nekih ideja kako da ga pravilno čuvamo, a i kako da spremino naš omiljeni brokoli.
Čuvanje je veoma važno, osim što će sačuvati ukus, nego i sve vitamine koje se nalaze u njemu. Najviše vidljivih znakova, koji pokazuju nepravilno čuvanje, postaju očigledni kada koren brokolija počne da žuti.
Još jedan vidljiv znak nepravilnog čuvanja je kada sama unutrašnjost počne da se suši ili kada povrće počne da truli. U ovom stanju se ne preporučuje da ga kupujete, zato što je već izgubio vredne vitamine i proslo je dosta vremena od kada je ubran.
Kvalitetan i svež brokoli se prepoznaje po tamnozelenoj i svežoj boji. Da bi ostao u tom stanju, on se mora čuvati na hladnom mestu nakod branja. Može se držati u frižideru na oko 0 stepeni.