16.06.2021.

17:05

Foto:

Magazin

PILEĆI TAKOSI S DVA SOSA! Idealan predlog za brzinski RUČAK!

Uvek odličn izbor za elo na brzinu, sprema se lako i brzo, a o ukusu je suvišno i pisati. Pileći takos uvrstićete u jedno od omiljenih jela, u to smo sigurni.

Potrebni sastojci:

  • tortilje
  • 500 g pilećeg filea
  • 150 g grčkog jogurta
  • luk, paradajz, papričice, rukole, prešun
  • limunov sok
  • dve kašike senfa
  • dve kašike majoneze
  • dve kašike ajvara
  • dve kašike kečapa

Priprema

Pileći file marinirati u pikantnoj marinadi 30 minuta, te ih ispeći na tavi. Pržite ih s obe strane na srednjoj temperaturi kako bi postigli mekano i sočno meso.

Salsu pripremite od sitno seckanog luka, paradajza, papričica, rukole, svežeg peršuna i limunovog soka. Potom napravite tzv. beli sos tako što ćete pomešati dvije kašike senfa sa 75 grama grčkog jogurta i dve kašike majoneze. Zatim u smesu dodajte beli luk u prahu, sveži peršun i malo soka od limuna.

Da biste dobili crveni sos potrebno je pomešati dve kašike ajvara, dvije kašike kečapa sa 75 grama grčkog jogurta i dodati malo soli. Zatim isecite meso na komade, a potom blago grilujte tortilje te ih punite salsom, sosevima i mesom.