Magazin
SLATKE KIFLICE KOJE SE TOPE U USTIMA! Ovako su ih naše bake pravile - PROVEREN RECEPT!
Potrebno je:
- 200 g masti
- 2 dl jogurta
- 1 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 kesica prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
- oko 600 g brašna
Nadev:
- po ukusu džem
Za valjanje:
- po uksu šećer u prahu
Priprema
Umutiti mast, šećer, vanil šećer i jaje penasto. Zatim dodati jogurt, brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa umesiti testo.
Testo podeliti na tri loptice, razviti ih u krug i svaku iseći veličine po želji. Filovati džemom, uviti kiflice i redjati u pleh obložen pek papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Kiflice tople uvaljati u šećer u prahu.