Foto: Shutterstock
Magazin
Pancanela, ITALIJANSKA SALATA sa STAROM HLEBOM! Idelana za DANE POSTA! /Recept/
Sastojci:
2 crvene paprike
250 g ćabata lepinje (stari hleb)
maslinovo ulje
4 čena belog luka
1 kg paradajza (običan i čeri paradajz mešano)
2 krastavca
crveni luk
kašika kapra
šaka kalamati maslina
sveži bosiljak
4 kašike vinskog sirćeta
so, biber
Informer
Priprema:
Paprike ispecite na grilu, ostavite u poklopljenoj činiji i kada se potpare, oljuštite ih i iseckajte. Propržite krupno seckani beli luk, izvadite i u aromatizovanom ulju ispržite ćabatu da porumeni. U činiju stavite iseckani paradajz, krastavac i crveni luk, dodajte kapar, masline, iseckani sveži bosiljak i prepržen hleb. Pomešajte vinsko sirće, maslinovo ulje, so i biber i prelijte preko salate. Ukrasite sveže seckanim bosiljkom.
Prijatno!