28.07.2021.

20:34

Foto:

Magazin

OVAKVE KIFLICE JOŠ NISTE PROBALI! Testo je LAKO ZA PRIPREMU, MEKANO I ŠARENO!

Sastojci
Belo testo:

  • 300 g brašna
  • 150 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja

Braon testo:

  • 300 g pšenično integralno brašno
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 20 g kvasca
  • 2 kašike ulja

Ceveno testo:

  • 300 g brašna
  • 80 g ajvara
  • 120 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

I još:

  • 1 jaje (za premazivanje)
  • 200 g margarina ili maslaca

Priprema

Prvo testo: Kvasac pomešati sa šećerom i toplim mlekom. Kada nadođe dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.

Drugo testo: Kvasac pomešati sa šećerom i mlakom vodom i ostaviti da nadođe. Zatim dodati brašno, ulje i so, pa umesiti testo. Ostaviti testo da naraste.

Treće testo. Kvasac pomešati sa šećerom i mlakom vodom. Ostaviti da nadođe. Onda dodati ajvar, ulje, so i brašno. Umesiti testo i ostaviti da naraste. 

Naraslo testo, svako podeliti na 6 jufki. Svaku razviti oklagijom i namazati margarinom. 

Staviti jednu preko druge od svake boje testa. Izrezati na 8 trouglova pa formirati kiflice. Namazati kiflice jajetom i po želji posuti susamom. Ostaviti u tepsiji još desetak minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni, te staviti kiflice da se peku oko pola sta.

Informer