Magazin
BOGATA PILEĆA ČORBA sa SEDAM vrsta POVRĆA! Zdrava i zasitna! /RECEPT/
Sastojci:
pola pilećeg filea
2 kašike ulja
glavica luka
veća stabljika celera
2-3 šargarepe
200 g boranije
1,2 l vode
60 g pirinča
so
150 g kukuruza šećerca
nekoliko cvetova karfiola i/ili brokolija
kašika brašna
malo listova peršuna
rendani parmezan za posipanje
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite iseckan crni luk. Dodajte belo meso iseckano na kockice i pržite dok ne porumeni. Povrće očistite, isecite na krupnije komade, pa dodajte u šerpu zajedno sa pirinčem. Još malo sve zajedno propržite, posolite, dodajte kašiku brašna, promešajte i nalijte vodom. Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta. U gotovu supu dodajte naseckan peršun. Služite je s parmezanom.
Prijatno!